Fronsrimpel

Wat is een fronsrimpel?

Een fronsrimpel is een rimpel die het gevolg is van actieve spieren bij de wenkbrauwen. Een fronsrimpel geeft het gezicht een boze uitstraling. Mensen met een duidelijk aanwezige fronsrimpel krijgen dan ook wel eens te horen: “Wat kijk je boos”. Een fronsrimpel bestaat uit meerdere verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Op een bepaalde leeftijd wordt de frons permanent zichtbaar. Dit komt doordat hij zo vaak is geactiveerd, dat de verticale rimpel er altijd is. Mensen die dit hebben kunnen daar ook klachten van krijgen. Een vermoeid of drukkend gevoel kan aan het eind van de dag ontstaan. Daarom ervaren veel mensen fronsrimpels als storend.

Behandeling

Om fronsrimpels tegen te gaan kan gebruik gemaakt worden van een botoxbehandeling. Botox is een tijdelijke spierontspanner. Door Botox te injecteren in het gebied tussen en boven de wenkbrauwen, ontspannen de actieve spieren aldaar zich, waardoor de fronsrimpel vermindert of zelfs verdwijnt. De behandeling wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Gemiddeld blijft Botox drie tot vier maanden werkzaam. Hoe lang het effect van de behandeling merkbaar blijft, verschilt per persoon. Dit is mede afhankelijk van hoe snel het lichaam de Botox afbreekt.

Voor- en Nazorg

Wij raden aan om voor de behandeling 48 uur geen alcohol te drinken. Dit komt doordat alcohol het bloed verdunt en dit kan zorgen voor meer blauwe plekken. Wij verzoeken je om 30 minuten vóór de behandeling aanwezig te zijn, zodat wij verdovende crème kunnen aanbrengen. Wij adviseren om de eerste 48 uur na de behandeling niet te masseren of te wrijven in het geïnjecteerde gebied. Het is mogelijk dat je na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, desgewenst gecamoufleerd worden met make-up. Tot 24 uur na de behandeling mag je niet sporten en geen bezoek brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het bloed verdunt.

Afspraak boeken

Wil je graag je fronsrimpels laten behandelen met Botox? Of wil je meer advies hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Tijdens het consult bespreek je samen met de arts een behandelplan. De behandeling kan direct aansluitend worden uitgevoerd.