Gummy Smile

Wat is een Gummy Smile?

Heb je last van een gummy smile? Lach je vaak met de hand voor de mond omdat je jezelf stoort aan het zichtbare tandvlees? Een Botox gummy smile behandeling helpt hiertegen. Een gummy smile wordt ook wel tandvleeslach genoemd. Dit is het tandvlees wat vaak zichtbaar is bij lachen of het omhoogtrekken van de lip. Deze is aangeboren en vaak al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. Wanneer je je stoort aan het zien van een teveel aan tandvlees bij jeelf tijdens het lachen, dan kan een behandeling met Botox een goede oplossing zijn.

Gummy Smile behandeling

De behandeling met Botox tegen een gummy smile is een zeer kleine ingreep en zal maximaal vijftien minuten duren. Nadat er foto’s zijn gemaakt en je een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling al beginnen. Een verdoving is in de meeste gevallen niet nodig, maar indien je dit wenst kunnen wij verdovende crème toepassen. Met een haarfijne naald – die te vergelijken is met een speldenprikje – wordt de botox geïnjecteerd . Je krijgt twee prikjes in de spieren waardoor ze gaan ontspannen. Na de behandeling is het niet noodzakelijk om het gebied te koelen. Je bent direct vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Na de behandeling

Er is na deze Botox behandeling van de gummy smile weinig hersteltijd. Soms kan het iets gevoelig zijn in het behandelde gebied. Na de behandeling mag je 2 tot 4 uur niet liggen en bukken. Je mag 24 uur niet sporten, niet naar de sauna, in de zon of onder de zonnebank. Na de behandeling mag je niet hard wrijven op het behandeld gebied.

De gemiddelde duur van het resultaat van een Botox behandeling tegen een gummy smile is 3 -4 maanden.

Afspraak boeken

Wil je graag een behandeling met Botox tegen een gummy smile? Of wil je meer advies hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Tijdens het consult bespreek je samen met de arts een behandelplan. De behandeling kan direct aansluitend worden uitgevoerd.