Kraaienpootjes

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn rimpels vanuit de ooghoeken. Kraaienpootjes worden ook wel lachrimpels genoemd. Deze rimpels ontstaan door te lachen en te praten. Tevens kan de zon en roken een bijdrage leveren aan het ontstaan van de kraaienpootjes. Naarmate je ouder wordt, vermindert de collageen aanmaak en wordt de huid slapper. Door te praten of te lachen worden de spiertjes rondom je oog samengetrokken.

Behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien.

De één vindt deze lachrimpels schattig, de ander stoort zich eraan. Voor de laatste categorie is er goed nieuws: je kunt kraaienpootjes tegenwoordig heel gemakkelijk laten behandelen.

Botox tegen kraaienpootjes

Het is mogelijk om met botox kraaienpootjes te verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Botox wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is al na een paar dagen zichtbaar. Meestal houdt het effect vier tot vijf maanden aan.

Om die ontsierende fronsrimpels uit het voorhoofd te verwijderen, of in elk geval te verminderen, kan in veel gevallen worden volstaan met een Botox behandeling. Het komt ook voor dat om de fronsrimpel uit het voorhoofd te verwijderen aanvullend nog een behandeling met een filler op basis van hyaluronzuur nodig is.

Fillers tegen kraaienpootjes

De meeste kraaienpootjes centreren zich om de ogen, maar soms lopen ze tot op je wangen door. Dan is er vaak sprake van onderhuids vetverlies. Een behandeling met een filler (hyaluronzuur) – waarmee we de plooi opvullen – is dan de beste oplossing om de kraaienpootjes te verminderen.

Voor- en Nazorg

Wij raden aan om voor de behandeling 48 uur geen alcohol te drinken. Dit komt doordat alcohol het bloed verdunt en dit kan zorgen voor meer blauwe plekken.

Voor de behandeling Gelieve 30 minuten voor de behandeling van het opvullen van de wangen aanwezig te zijn, zodat wij bij u de verdovende crème kunnen aanbrengen.

Waar je goed op moet letten na de kraaienpootjes behandeling is dat je de eerste 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft in het geïnjecteerde gebied. Het is mogelijk dat je na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up.
Verder mag je tot 24 uur na de behandeling niet sporten en geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.
Na 48 uur zie je de eerste verschillen en na twee weken is het effect van de behandeling maximaal.

Afspraak boeken

Wil je graag je kraaienpootjes laten behandelen? Of wil je meer advies hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Tijdens het consult bespreek je samen met de arts een behandelplan. De behandeling kan direct aansluitend worden uitgevoerd.