Migraine

Botox tegen hoofdpijn ( Spanningshoofdpijn en migraine)
Heeft u last van spanningshoofdpijn of migraine? Botox injectie bied een uitkomst!

Spierspanningshoofdpijn ontstaat door het aanspannen van de spieren.
Deze spieren gebruikt u vooral wanneer u naar een computerscherm of TV kijkt, in het felle zonlicht kijkt of wanneer u stress heeft. Ook bij migraine spelen de spieren van het hoofd een grote rol. Een Botox migraine behandeling helpt u de spieren te ontspannen waardoor u geen last meer heeft van migraine.

Wat is spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn is iets anders dan migraine.
Het is een heftige hoofdpijn, die er meestal ‘insluipt’. Er is meestal geen sprake van misselijkheid en de hoofdpijnklachten zijn vaak minder hevig dan bij migraine.
De hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door drukte, prikkels, een slechte luchtvochtigheid, weinig slaap, een verkeerde houding of niet voldoende drinken.

Wat is migraine?

Vaak komt migraine uit het niets op. Het is een erg heftige hoofdpijn, waarbij je steken kunt voelen en/of soms flitsen kunt zien. Vaak ben je niet meer in staat om te functioneren.
Je kunt misselijk worden, braken en je kunt (fel) licht en soms ook geluiden slecht verdragen.
De pijn zit vaak aan één zijde van het hoofd en kun je vaak als kloppend ervaren.
Met medicatie en/of rust (in een donkere en stille) slaapkamer houdt de pijn tussen de één en 72 uur aan.

Migraine en spanningshoofdpijn behandelen met Botox.
Botox is een door de FDA goedgekeurde behandeling tegen migraine en spanningshoofdpijn.
Het onwillekeurig aanspannen van spieren is één van de uitlokkers van hoofdpijn.
Aangezien Botox een spierverslapper is, kan een behandeling hiermee uitkomst bieden.

Voor en na de behandeling

De behandeling
Wanneer u komt voor een Botox migraine behandeling, heeft u eerst een consult gesprek met onze arts. Tijdens het gesprek bekijkt de arts of de Botox migraine behandeling een geschikte behandeling voor u is en zal u van alle benodigde informatie voorzien. Indien u en de arts samen met het behandelplan overeenkomen, kan de behandeling direct worden uitgevoerd.

Na de behandeling
Na de Botox migraine behandeling kan het zijn dat de huid de eerste paar uur wat roder en/of gezwollen is. Verdoving is niet nodig bij een Botox behandeling. Dit komt doordat de pijn door gebruik van een fijne naald minimaal is. Het kan soms aanvoelen als een speldenprikje. Na de behandeling mag u 2 tot 4 uur niet liggen en bukken. U mag 24 uur niet sporten, niet naar de sauna, in de zon of onder de zonnebank. Na de behandeling mag u niet hard wrijven op het behandeld gebied,  Botox is een tijdelijke spierontspanner, gemiddeld blijft botox 3 tot 4 maanden werkzaam. Dit is erg verschillend per persoon en afhankelijk van uw lichaam hoe snel de Botox afgebroken wordt.

Afspraak boeken

Wil je graag een behandeling tegen migraine? Of wil je meer advies hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Tijdens het consult bespreek je samen met de arts een behandelplan. De behandeling kan direct aansluitend worden uitgevoerd.