Oorlelcorrectie

Ergens achter blijven haken met je
oorbel, waardoor je oorlel is uitgescheurd? Er kunnen ook andere redenen zijn waarom je iets aan je oorlellen wilt laten doen.

Een oorlelcorrectie is een zeer populaire ingreep als het over oor correctie gaat.
Oorlellen kunnen ook scheuren of uitrekken, bijvoorbeeld door zware oorbellen te lang te dragen of na een ongeluk. Ingescheurde of doorgescheurde oorlellen kunnen ontstaan door het jarenlange gebruik van sieraden. De gaatjes scheuren uit, wat kan leiden tot verlies van uw sieraden, maar soms hangen ze te laag ,wat leidt tot een ontsierend uiterlijk van de oorlel(len). Door middel van een oorlelcorrectie kunnen uw oorlellen hersteld worden. U kunt dan zelfs na enige maanden weer opnieuw gaatjes in uw oorlellen laten aanbrengen.

Behandeling Oorlelcorrectie

Voor de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier.
Een correctie van je oorlellen is een eenvoudige ingreep om uitgerekte, gescheurde of beschadigde oorlellente herstellen. De Arts zal de oorlel verdoven door middel van plaatselijke verdoving. Bij een uitgescheurde oorlel wordt het weefsel rondom de uitscheuring verwijderd en de huid naar elkaar toe gebracht en gehecht. Houd u er rekening mee dat het litteken altijd zichtbaar blijft. Bij een te grote oorlel of een reconstructie van de oorlel zal de plaats van de incisie en litteken afhankelijk zijn van het type reconstructie. Deze zal bij een verkleining aan de onderkant van de oorlel lopen. Na de reconstructie van de oorlel worden de wondranden aan elkaar gehecht met hechtingen en afgeplakt met een pleister.

Nazorg en herstel Oorlelcorrectie

Bij plaatselijke verdoving mag u vaak een half uur na de oorlelcorrectie naar huis.
Een oorlelcorrectie is een kleine maar wel een chirurgische ingreep. Zorg ervoor dat iemand u ophaalt zodat u niet zelf aan het verkeer deel hoeft deel te nemen.
U mag 24 uur niet sporten, niet naar de sauna, in de zon of onder de zonnebank, zodat het zo goed en zo mooi mogelijk geneest.

Afspraak boeken

Wil je graag een oorlelcorrectie? Of wil je meer advies hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Tijdens het consult bespreek je samen met de arts een behandelplan. De behandeling kan direct aansluitend worden uitgevoerd.