Overmatig transpireren

Wanneer je ondanks een goede hygiëne, deodorant en ademende kleding toch overmatig transpireert, kom je in aanmerking voor een Botox anti-transpiratie behandeling.

Heb je last van overmatig transpireren? Belemmert dit dagelijks je leven? Gelukkig kan een Botox behandeling tegen overmatig transpireren je hierbij helpen. Iedereen transpireert, dat is heel gebruikelijk en natuurlijk. Je lichaam transpireert zodat het zichzelf afkoelt. Bij de ene persoon werken de zweetklieren sterker als bij de andere persoon. Hierdoor kun je last hebben van overmatig transpireren.

De behandeling

De huid zal worden verdoofd met een verdovende crème. De arts zal met een wit potlood de huid aftekenen om de plek van injectie te bepalen. Met een dun naaldje wordt er botox in het gebied van de oksel geïnjecteerd. Er worden ongeveer 13-18 prikjes per oksel gezet. De Botox blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Hierdoor kunnen deze geen zweet meer produceren. De behandeling voor overmatig transpireren is een veilige behandeling en vrijwel pijnloos.

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Voor- en Nazorg

Het is noodzakelijk dat de oksels geschoren zijn voor de behandeling!

Na de behandeling kan het zijn dat de huid de eerste paar uur wat roder en/of gezwollen is.
Je mag 24 uur niet sporten, niet in de sauna, in de zon of onder de zonnebank.
Na de behandeling mag je niet hard wrijven op het behandelde gebied.
Het effect zal binnen 2 tot 3 dagen langzaam intreden en is na 14 dagen maximaal.
Het effect van een botox behandeling zal zo’n 3 maanden aanhouden, hierna zien we je graag weer terug voor een herhaalbehandeling.

Vergoeding van hyperhidrosis door zorgverzekering

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de behandeling van hyperhidrosis.
Je dient zelf goed na te kijken of dit wordt gedekt door je zorgverzekering.
In verband met de vrije artsenkeuze staat het je vrij om door de arts en kliniek van jouw keuze behandeld te worden. Indien je een doorverwijzing hebt van je huisarts, kun je onze factuur declareren bij je zorgverzekering.

Herhaling botox overmatig transpireren

Herhalingsadvies: 3 x per jaar

Afspraak boeken

Wil je graag een Botox behandeling tegen overmatig transpireren? Of wil je meer advies hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Tijdens het consult bespreek je samen met de arts een behandelplan. De behandeling kan direct aansluitend worden uitgevoerd.