PDO draadlift

Wat is draadlift?

Draadlift is een goed betaalbaar en minder ingrijpend alternatief voor een chirurgische facelift. Hechtdraden die onder de huid worden geplaatst, zorgen ervoor dat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd worden. Dit zorgt voor een stevige huid en een jonge uitstraling!

Voor wie is het?

PDO draadlift is voor iedereen. Het heeft het meeste effect op mensen tussen de 30 en 40 jaar. In deze leeftijdscategorie is er veel minder huidverslapping (genoeg colageen) waardoor deze methode het beste werkt. Het effect van draadliften duurt één tot maximaal 2,5 jaar.

Hoe werkt de behandeling?

De behandeling is snel en veilig. Afhankelijk van het aantal draden duurt het ongeveer 30 minuten per behandeling. De arts adviseert eerst welke draden het beste voor u werken en vertelt wat u kunt verwachten van het eind resultaat. Onder lokale verdoving worden oplosbare hechtdraden onder de huid geplaatst. Deze hechtdraden zetten zich vast aan de onderliggende huidlagen en trekken de huid licht strak. U houdt hier geen littekens aan over en er is bijna geen hersteltijd. Binnen enkele dagen kunt u gewoon weer aan het werk.

Wanneer zie je resultaat?

Het resultaat ziet u deels in het begin, het echte resultaat ziet u pas na 4 tot 6 weken. Met draad worden er geen onderliggende weefsellagen gelift. Daardoor is het resultaat subtieler dan bij een chirurgische lift zoals een facelift. Na ongeveer 6 tot 12 maanden zijn de draden volledig opgelost.

Meer weten?

Wil je meer weten over PDO draadlift? Maak dan gerust een afspraak in onze kliniek in Leiden.