Tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen

Veel mensen knarsen of klemmen met de tanden wanneer ze in slaap vallen, slapen of wakker zijn. De grootste problemen ontstaan bij diegenen die overmatig tandenknarsen tijdens het slapen. De tanden kunnen daar behoorlijk van slijten.
Sinds jaren wordt de aandoening succesvol behandeld met Botox.
Een botox behandeling tegen tandenknarsen kan enorm helpen, omdat botox de spierspanning in de kauwspieren verlaagd.
Het tandenknarsen zal hierdoor verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.
Afhankelijk van de oorzaak behandelen we een of meerdere kauwspieren.
Een bijkomend voordeel van het verlagen van de spierspanning is dat de kauwspieren minder worden gebruikt en deze zullen verkleinen/slinken.
Hierdoor krijgt het gezicht een rustigere uitstraling.

De behandeling

Een behandeling met Botox tegen tandenknarsen duurt ongeveer 20 min.
Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling al beginnen. Er worden 6-8 prikjes gezet in de kaakspieren waardoor de spanning wordt verlaagd.

Na behandeling

Na de behandeling kunt u het gebied nog even licht ‘afdrukken’. Koeling is niet noodzakelijk.
Ons advies is dezelfde dag van de Botox behandeling tegen tandenknarsen geen yoga te doen en niet te sporten of onder de zonnebank te gaan. Het is verder wenselijk dat u gedurende twee uur na de behandeling niet gaat liggen.
U heeft gemiddeld 4 maanden plezier van deze Botox behandeling tegen tandenknarsen.

Afspraak boeken

Wil je graag een behandeling tegen tandenknarsen? Of wil je meer advies hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Tijdens het consult bespreek je samen met de arts een behandelplan. De behandeling kan direct aansluitend worden uitgevoerd.