Vraag & Antwoord

ALGEMEEN

Het meest gemakkelijk maak je je afspraak door op “maak een afspraak” te klikken. Je kunt ook een afspraak maken door ons een berichtje te sturen via Facebook. Voor de mensen die hun afspraak liever telefonisch maken zijn wij tijdens onze openingstijden telefonisch bereikbaar.

Voor een behandeling bij BS geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Legitimeren met een geldig ID bewijs is verplicht tijdens elke afspraak, wegens de veiligheidseisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ).

Je kunt bij BS betalen met contant geld of pinpas of via onze factuur.

Als je al zeker weet dat je een filler behandeling van bijvoorbeeld je lippen wilt laten doen, kunnen we deze tijd  gebruiken om de verdovende crème goed in te laten werken. Meld je dan 15 minuten voor aanvang van je afspraak.

Jazeker, bij BS werken uitsluitend ervaren, BIG geregistreerde artsen:
DrsPV, de Winter, BIG nummer 99916948901

Voordat er overgegaan wordt tot behandeling vragen wij klanten altijd een aantal formulieren in te vullen. Deze formulieren krijgt u per mail opgestuurd , Uiteraard zijn deze formulieren ook altijd beschikbaar op de locatie van de praktijk.

Voor een behandeling hebben wij ook informatie van u nodig. Zo is het van belang om geïnformeerd te zijn over uw medische voorgeschiedenis, eventuele allergieën en medicatie gebruik. Om zodoende eventuele risico’s van de behandeling te kunnen voorzíen. In sommige gevallen moet om medische redenen al dan niet tijdelijk worden afgezien van behandeling. Wij vragen u om die reden ook om een zogenaamd anamnese formulier in te vullen

Sinds 1995 is de wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) van kracht. Uitgangspunt is dat de arts de consument die informatie geeft die nodig is om zelf op een verantwoorde manier beslissingen te kunnen nemen over de eigen gezondheid. Dit betekent dat de arts de consument duidelijk moet informeren over de aard en het doel van het onderzoek of de behandeling, de risico’s en de eventuele alternatieven. Voor iedere geneeskundige behandeling is toestemming van de patiënt vereist. Zonder deze toestemming (informed consent) kan de hulpverlener geen behandeling starten of voortzetten.

VEELGESTELDE VRAGEN FILLERS EN BOTOX!

Botox zorgt dat spieren minder krachtig samentrekken, zodat rimpeltjes die ontstaan tijdens bijvoorbeeld fronsen zullen verminderen. Fillers geven volume. Zo kun je volumeverlies en rimpels met fillers herstellen van bijvoorbeeld een neuslippenplooi, mondhoeken, wangen, wallen, slapen, lippen, wanglijnen etc.

Geef goed aan welk effect u wenst te behalen. Ik zal u adviseren over de keuze tussen botox en/of filler. De keuze tussen de verschillende fillers maak ik op basis van uw wens. De hyaluronzuurfillers zijn ingedeeld op viscositeit. De stevige, viskeuze producten worden diep in de huid geïnjecteerd om volume te geven, de dunnere producten worden oppervlakkig geïnjecteerd om fijnere lijntjes weg te werken.

Er is geen studie geweest naar de veiligheid van gebruik van botox en fillers tijdens zwangerschap. Derhalve is het niet aan te raden. Er zijn echter geen aanwijzingen dat het gebruik van botox of hyaluronzuurfillers gevaarlijk zijn tijdens zwangerschap.

Tijdens een consult maak je kennis met de arts en bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen en vertelt de arts je over de verschillende behandelmethodes. Er wordt gekeken naar de kenmerken van je gezichtshuid. Uiteraard is er ook tijd om vragen te stellen. Consulten zijn altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.

Een fillerbehandeling duurt gemiddeld 15-30 minuten.

“De behandeling is zo goed als pijnloos. Dat komt door het gebruik van hele fijne naalden. Gebruik je het tegen overmatig transpireren, dan kan het wel wat pijnlijker zijn. Eventueel kan er ook een verdovende crème worden aangebracht van tevoren, mocht je dat willen.”

Het krijgen van blauwe plekken is van vele factoren afhankelijk. Ten eerste aanleg: de een krijgt sneller blauwe plekken dan de ander. Ten tweede de manier van prikken. Door ijspacks te gebruiken tijdens de behandeling en waar nodig een canule te gebruiken voor injectie kan de arts te kans op een blauwe plek verkleinen. Ten derde kunt u zelf wat maatregelen treffen. Let op dat u een paar dagen voor een behandeling geen bloedverdunnende pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen inneemt. Paracetamol kunt u wel blijven gebruiken. Daarnaast kunt u het homeopatische ‘Arnica’ gebruiken. Drogisten en apotheken verkopen dit in druppel- creme- en pilvorm. Nog steeds last van blauwe plekken? Overleg met uw arts of er nog meer maatregelen te treffen zijn.

Ja. Op de plaats waar de prikjes gegeven zijn kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt vanzelf snel weg. In de dunne huid kan een blauwe plek ontstaan. Dit is goed te camoufleren met make-up.

Als er een puistje zit op de plaats waar geprikt moet worden, kunnen we de behandeling niet uitvoeren. Als er ernstige spierziekten zijn zoals ALS, myasthenia gravis, of het Lambert-Eaton syndroom, kunnen we je helaas ook niet behandelen. Daarnaast moet je ook nog even wachten met een behandeling tot na je zwangerschap en als je borstvoeding geeft kunnen wij je helaas ook nog even niet helpen.

Ja. Na een rimpelbehandeling kun je nog steeds fronsen, je wenkbrauwen optrekken of met je ogen knijpen. We luisteren heel goed wat jouw wensen zijn. Vrijwel iedereen wilt een natuurlijk resultaat behouden, en dat zal dan ook het resultaat zijn.

Deze vraag wordt vaak gesteld. Een botox of fillerbehandeling kun je prima ondergaan in de zomer of bij warm en zonnig weer. Je hoeft blootstelling aan de zon niet strikt te vermijden. Je kunt dus gerust genieten van het zonnetje, maar vergeet niet om de huid te beschermen!

Waarom? Na een behandeling met Botox of fillers is de huid en het onderliggende weefsel wel wat gekwetst door de injecties en daardoor iets gevoeliger voor de zon. Hierdoor zal de huid sneller verbranden. Het is dus verstandig om de huid te beschermen tegen de zon middels een zonnebrand crème en bij langdurige blootstelling aan de zon een schermende hoed te dragen of zo veel mogelijk in de schaduw te verblijven. Het vermijden van onbeschermde blootstelling aan de zon is overigens überhaupt verstandig om huidveroudering tegen te gaan.

Zonnebank en extreme blootstelling aan de zon wordt de eerste dagen na een filler behandeling afgeraden . Dit verhoogt de kans op het ontstaan van pigmentvlekken.

Ook wordt intensief sporten en in de sauna gaan de eerst dagen na de behandeling afgeraden. De reden: deze activiteiten zorgen ervoor dat de doorbloeding  en temperatuur in het lichaam wordt verhoogd, dit kan als gevolg hebben dat de botox wordt afgevoerd nog voordat deze heeft kunnen inwerken. Er zal dan minder of geen resultaat zijn. In het geval van een filler behandeling heb je door de toegenomen doorbloeding meer kans op tijdelijke zwelling.

Nee. Pas na 3- 5 dagen zie je het eerste resultaat. Na 2 weken is het resultaat optimaal.
Na ongeveer 3 maanden is de Botox uitgewerkt en kun je een nieuwe afspraak maken voor een herhaalbehandeling.

Veel mensen zijn bang dat je gezicht “in elkaar stort” zodra je stopt met injectables. Of “dat het erger wordt dan dat het eigenlijk zou zijn als je niet begonnen was”. Als je na een eenmalige behandeling of na jaren van behandeling stopt met botox en/of filler behandelingen dan gaat je gezicht gewoon weer terug naar hoe het is zonder botox of fillers, maar dan met een groot voordeel. Het voordeel is namelijk dat je in de periode dat je botox en/of fillers gebruikte, je het verouderingsproces vertraagt hebt door de huid de mogelijkheid te geven rimpels te doen herstellen of de huid en het weefsel gevoed hebt met fillers op basis van hyaluronzuur. Deze (tijdelijke) vertraging blijft behouden. Het verouderingsproces zet zich na het stoppen van de behandelingen wel met een bij jou horende snelheid weer voort. Iedereen is dus vrij om op ieder moment te stoppen met injectables.

Staat jouw vraag er nog niet bij? Stel hem dan gerust.