Wat is Botox?

Botox zijn merknamen, de werkzame stof is Botulinetoxine. In de geneeskunde wordt het al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Botox® blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Botox® is in de medische cosmetiek een middel dat geïnjecteerd wordt om spieractiviteit in het gezicht te verminderen. Het gevolg hiervan is dat de huid tot rust komt en bestaande rimpels vervagen. Bovendien wordt de vorming van nieuwe rimpels voorkomen.

Wat kun je laten behandelen?

Fronsrimpels
Voorhoofdrimpels
Kraaienpootjes
Wenkbrauw lift
Gummy-smile
Mondhoeken lift
Tandenknarsen of kaakklemmen
Spierspanningshoofdpijn / Migraine


Voor- en nazorg behandeling met ‘’ botox ‘’

Vooraf

Een behandeling met injectables kan onbewust erg spannend zijn en energie kosten. Wij raden je daarom aan om van te voren voldoende te eten, zodat je suikerspiegel niet te laag is. Als je zwanger bent of een antibiotica kuur volgt kun je niet behandeld worden. Een lipbehandeling kan een koortslip triggeren. Vaak last van een koortslip? Dan adviseren wij om een week voor de behandeling te beginnen met Profylaxe/Zovirax en dit voort te zetten tot minimaal 4 dagen na de behandeling. Als je een multivitamine gebruikt, let dan op de hoeveelheid vitamine E die erin zit. Indien die meer is dan 400 eenheden per dag, stop dan het gebruik 1 week voor je behandeling, vanwege het bloedverdunnende effect. Hetzelfde bloed verdunnende effect kan het gebruik van NSAID’S ( bijv. Ibuprofen, Nurofen, Aleve) hebben. Gebruik dit bij voorkeur niet in de 48 uur voorafgaand aan je behandeling. Paracetamol en Tramadol kun je rustig blijven gebruiken. Alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Daarom is het beter minstens 24 uur voor een behandeling geen alcohol te drinken.

Wat je kunt verwachten van de behandeling

De injecties kunnen een kortdurende pijn door de prik veroorzaken. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Direct na de injectie kan er een klein bultje zichtbaar zijn (vergelijkbaar met een kleine muggenbult). Dit trekt snel weer weg ( meestal binnen een half uur.) Een mogelijke bijwerking is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen. Een tijdelijk hangend ooglid is dan het gevolg; deze bijwerking is echter uitermate zeldzaam en gaat na enige tijd vanzelf over. Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling. Ook deze trekken vanzelf weg. Enkele dagen na de inspuiting is vaak al een effect zichtbaar en na 10-14 dagen is dat optimaal. Na 3 à 4 maanden is de botox doorgaans uitgewerkt en kan de behandeling worden herhaald.

Nazorg

Het gebruik van pijnstillers als ibuprofen en aspirines worden afgeraden vanwege het stimulerende effect daarvan op blauwe plekken en verkleuringen. Mocht je toch gebruik willen maken van pijnstillers, dan adviseren wij om paracetamol te gebruiken. Bescherm op de dag zelf, na afloop van de behandeling, je huid goed tegen de zon. Wij raden aan om de zonnebrandcrème met Sunblock te gebruiken en je huid zo kort mogelijk (liever helemaal niet) bloot te stellen aan de zon. Draag zo nodig ook een goed beschermende zonnehoed. Wij raden je aan om 6 uur na de behandeling geen alcohol te drinken.

Afspraak boeken

Wil je graag een behandeling met Botox? Of wil je meer advies hierover? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Tijdens het consult bespreek je samen met de arts een behandelplan. De behandeling kan direct aansluitend worden uitgevoerd.